Основні помилки при відрощуванні бороди і вусів

Скільки років бородатість є актуальним трендом, але питання, як правильно відростити бороду, досі не втрачає своєї актуальності. Не завжди і не всім виходить впоратися із завданням з першого разу, тому ми вирішили скласти рейтинг помилок, які найчастіше відбуваються на шляху до розкішної бороди.

Барбершоп Brone пропонує своїм клієнтам кваліфіковану допомогу у виборі стилю бороди та наданні якісного догляду за нею. Варто зауважити, що обраний стиль бороди повинен відповідати загальному зовнішньому вигляду та витягати на передній план особистість власника. Більше інформації про послуги Brone можна знайти на їхньому веб-сайті https://barberbrone.com.ua/.

64b673486db31.webp

5 місце. Надмірна самокритичність

Часом на початковому етапі щетина росте нерівномірно, з'являються невеликі лисини, волоски, що стирчать, густота бороди залишає бажати більшого. Від невдоволення своїм відображенням у дзеркалі багато хто переходить до збривання отриманої рослинності.

Також багато хто незадоволений кольором щетини: «занадто світла», «різноманітна», «занадто багато сивих волосків» і т.д. Волоски різних тонів роблять образ ефектнішим. Або ж можна скористатися послугою камуфлювання. А світла щетина виглядає не гірше, ніж темна. І росте вона трохи швидше, тому блондинам відрощувати бороду буває трохи простіше. Що стосується дрібних лисин та нерівномірного росту – ці проблеми лікуються часом і терпінням.

4 місце. Часте гоління

Існує міф, наче часте збривання кінчиків стимулює зростання щетини. Насправді жодного взаємозв'язку немає. Хіба що за рахунок рівних зрізів рослинність на обличчі виглядає трохи густішою. Тому й створюється ілюзія посиленого росту.

3 місце. Недоречне застосування ліків

Немає більш плачевної помилки при відрощуванні бороди, ніж бездумне застосування різноманітних препаратів для стимуляції процесу. На кшталт міноксидилу та його аналогів. Вони ефективні при доведеному факті андрогенної алопеції (облисіння, спричинене надмірною кількістю тестостерону). А ось при боротьбі з «юнацьким пушком» вони навіть шкідливі і можуть спричинити серйозні збої в роботі організму.

2 місце. Ігнорування засобів для догляду

Чи варто відрощувати бороду, якщо ви не хочете або лінуєтеся її доглядати? Щоб щетина прикрашала чоловіка, доведеться докласти невеликих зусиль: розчісувати, мити, зволожувати і в прямому розумінні змащувати непокірні волоски.

1 місце. Квапливість і нетерпіння

На вершині антирейтингу найпоширеніших помилок – поспішність та небажання чекати 2-3 місяці до отримання гідного результату. До речі, це головна причина інших перерахованих вище помилок: що гоління стимулює ріст волосся (ми ж хочемо швидше), що ліки можна застосовувати і без призначення лікаря (адже краса вимагає жертв), що якщо не вийшло в перші пару тижнів, значить, не вийде зовсім…

Порада досвідченого барбера: запасіться терпінням, а також якісними засобами для догляду. До речі, багато хто з них містить безпечні рослинні компоненти, що прискорюють ріст волосся.

Июль 23, 2023 – 16:49

Визит к эндокринологу - забота о здоровье

Рулонні штори - вибір сучасних домовласників

Основні аксесуари для лазневих процедур

Художники з особливостями розвитку